VAN A FELTÖLTŐIG

Image

Bódi Tesók
Brutális őszinteség, humor, motiváció és inspiráció. Nevetés, sírás, felismerés és meghatódás. Ilyen egy igazi Bódi Tesók előadás. Másfél óra érzelmi hullámvasút, melyet garantáljuk, hogy soha nem felejtesz majd el.
Bármennyi videót megnézhetsz tőlünk, az élő show erejét egyik sem tudja visszaadni. Gyere el az egyik barátoddal, vagy családtagoddal és éljétek át közösen ezt az élményt!

Image

Uzsalyné dr. Pécsi Rita PhD: Egymás kedvéért születtünk: férfi-női különbözőségeink, sajátosságaink

Jegyek ára: elővételben 15 lej, helyszínen: 30 lej

 Uniszex? Fából vaskarika? Egy nyelvet beszélünk? Problémamegoldás, stresszkezelés férfi-, női módra.  Más az agyunk is? Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutatótól július 1-jén 16 órától a Basilides Tibor Sportcsarnokban.

Image

Pécsi Rita: MEGtaláljuk vagy KItaláljuk magunkat? Az egészséges identitás kialakulása, meggyökerezése

Ma már minden felnőtt ember, látja, hogy a szellemi harc kereszttüzében lopva és nyíltan is a család áll. Talán éppen azért, mert minden kutatás és tapasztalat szerint ez a küzdőképes, kiegyensúlyozott, örök életre teremtett ember legfőbb védelmi bástyája. Evezzünk a mélyre! Pécsi Rita feleségként, négy gyermeket nevelő édesanyaként, gyakorló pedagógusként és a szakterület elismert kutatójaként beszél az Én-identitás alapjairól, a magidentitás és nemi identitásról, a lehetséges zavarokról, hiányokról, és következményeikről, a nemi orientáció kialakulásáról.

Tények és tévhitek, az egészséges fejlődést támogató feltételek kihívásairól tart előadást július 2-án 10 órától a Basilides Tibor sportcsarnokban.

Jegyek ára: elővételben: 15 lej, helyszínen 30 lej

Image

Böjte Csaba – Uram, tégy engem békéd eszközévé

A belépés ingyenes

 

A béke a legnagyobb vágy ma az emberek szívében. Béke a világban, a családban és bennünk.

Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolását tűzte ki célul.

Szeretettel várja előadására az önkormányzatban dolgozókat, pedagógusokat, egészségügyben dolgozókat és érdeklődőket június 30-án, 14 órától a Basilides Tibor Sportcsarnokba, hogy mindannyian a béke eszközévé válhassunk.

Image

Dr Kodácsy-Simon Eszter és Dr. habil.Kodácsy Tamás 

Időpont: július 1. - 15:00 Salamon Ernő Gimnázium díszterme

Előadás címe: Hogyan olvassuk a Bibliát zöld szemüveggel? Látás a beszéd mögött. 

Mi van a szemünk előtt, amikor a környezeti jövőképekről beszélünk?  A teremtésvédelem mai kihívásai

A református házaspár hivatásként tekint környezetünk védelmére, amit Isten ajándékként adott az emberiségnek. Az ő szemüvegén keresztül boncolgatják a mai kihívásokat július 1-én, 15 órától a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében.

Image

Bajcsi Tibor

Cím: Istennel minden lehetséges

Időpont: július 1. - 18:00

Helyszín: Basilides Tibor Sportcsarnok

Leírás:

Bajcsi Tibor az Élet a lélekben közösségek mozgatórugója, Erdélyszerte csapatával több Szentlélek szemináriumot tartanak, ahol az emberek lehetőséget kapnak az újrakezdésre.

Miért érezzük magunkat tehetetlennek ha Istennel minden lehetséges? Ezt a témát fogja boncolgatni július 1-én, 18 órától a Basilides Tibor sportcsarnokban.

A belépő elővételben: 10 lej, helyszínen: 20 lej

Image

Schäffer Erzsébet

Cím: A csoda bennünk van

Időpont: július 2. - 15:00 óra

Helyszín: Salamon Ernő Gimnázium díszterme

Jegyek ára: elővételben: 10 lej helyszínen: 20 lej

Leírás:

Schäffer Erzsébet író, publicista, a Nők Lapja főmunkatársa. Ismeretleneket szólít meg az utcán, vadidegenekkel beszélget el, és folyóirat, könyv hasábjain vagy élőszóban közvetíti a megélt és hallott történeteket. Nem szalagcímes sztorik, szenzációs események, oknyomozó riportok anyaga, hanem valami emberi, túlságosan emberi ahhoz, hogy egy pillanatig se unatkozzunk, egy pillanatig se veszítsük el a fonalat. Kicsi, rövid epizódok, főképp utazásokról, „véletlen” találkozásokról, kínos, váratlan vagy éppen elszállt helyzetekről. - A csoda hétköznapiságának felszabadító üzenetét hozza el nekünk július 2-án, 15 órakor a Salamon Ernő Gimnázium dísztermében.

Image

Kozma Vízkeleti Dániel

Előadás címe: Önmagadat, mint felebarátodat? - Önértékelésünk és kapcsolataink összefüggései

Előadó: Kozma Vízkeleti Dániel 

   család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus. 

 

Időpont: július 1. 14 óra

Helyszín: Basilides Tibor Sportcsarnok - Gyergyószentmiklós

Jegyek ára: 20 lej

Jegyek vásárolhatók az In Time applikációban vagy a Gyergyószentmiklóson a Turisztikai irodában

 

Leírás: Szeretnénk jóban lenni másokkal - és önmagunkkal. Szeretnénk menők, elismertek, ugyanakkor tiszta szívűek és alázatosak lenni. A keresztényi alázat és a kiegyensúlyozott önszeretet ellentmondó kettősségében, saját értékeink meglátása és megmutatása egyszerre vágyott állapot és kerülendőnek tartott hozzáállás. Hogyan vezet önértékelésem harmóniájához és erősségéhez az, ha a körülöttem lévőket emelem, bátorítom, támogatom? Hogyan erősít engem, ha másokért teszek?